semerah ROSES

saya suka brcakap

assalammualaikum dan salam beutiful to all friends.
so macam mana hari-hari ditahun 2012 nie??
ada baik? ada gembira? ada suka? ada duka?
banyak nya ada-ada haku nie!!
hari nie haku nak buat entry khas tentang bunga rose & number.
why bunga rose bukan bunga taik ayam or bunga melor or whatever??
ala entry haku suka hati la nak buat entry pasal apa pun kan??!!
hahah


sebenarnya haku ni bukan lah peminat bunga sangat pun..
bukan setakat tak minat sangat tapi memang langsung tak minat..
bagi haku bau bunga-bunga nie amat memeningkan kepala haku yang memang tak tahan dengan bau-bauan nie..
kata orang wangi tapi bagi haku memang tak wangi la kan..hahah
first haku terima bunga roses dari sidia(ex) until now haku still simpan lagi bunga roses tue walaupun dah kering..heheh
bukan apa first bunga roses kan kena la simpan..

makna disebalik kuntuman bunga roses.
fuyoo..
macam jiwang jer entry kali nie kan??
ala sekali sekala jiwang apa salah nya kan!
untuk yang pernah terima bunga roses dan untuk lelaki yang baru nak bagi bunga roses untuk kekasih hati diorang..
disini ada panduan untuk korang.
setiap kuntuman ada maknanya..






1 rose
exceptional love 

2roses
two of us deeply in love

3roses
i love you

6roses
i want to be yours

9roses
love each other eternally

11roses
you are the one i love most in my life

12roses
satisfactory union and mutual affinity

13roses
secret admirer

24roses
remember fondly every moment(24hours cannot forget you)

33roses
saying "i love you" with profound love

36roses
feeling romantic attachment bcoz you come to me

44roses
constant unchangeable pledge

50roses
this is " regretless love"

56roses
my love

66roses
successful love affair

99roses
love with understanding makes love eternal

100roses
harmonious union in a century, remain a devoted couple till ripe-old age

101roses
no other love you

108roses
please marry me !
(waiting siapa agak nya yang nak bagi haku yew??)

123roses
free love

144roses
loving u day n nite eternally

365roses
thinking of you everyday, love you everyday

999roses
everlasting and eternal love

1001roses
faithful love,"till forver


so sekarang,agak-agak korang dah ada idea nak bagi berapa kuntum??
hahaha..
pilihan yang baik akan membuatkan korang jadi yang terbaik untuk sidia..
bagi girl-girl semua korang dah tahu kan apa sebenar maksud bunga yang korang dapat tue??
heheh
so sampai disini saja entry kali nie..


that all,
thank for view
lot of lope.

6 comments:

LyNdA Aziz said...

xpernah dapat roses ! :(

PeJuAnG CinTa said...

kalau 1002 ape maksud nye pulak ? hahaha

selamat tahun baru jugak !!

shark said...

aisey...
bnyak plak makna ros ek..
ptt ler laki x suka ros nie:p

poohrist said...

@LyNdA Aziz
ala nanti ade la tue.
belum sampai masanya lagi kowt..
tunggu yew!!

poohrist said...

@PeJuAnG CinTa
hahaha entahlah mybe cinta mati kowt..

poohrist said...

@shark
tue la,saya pun baru tahu roses nie banyak makna..
hehe sama lah dengan perempuan,tak semua perempuan suka bunga roses taw..