Cemburu & Bersyukur.

assalammualaikum..
salam satu malaysia & salam sayap february.

sikap cemburu,dengki, sakit hati memang tak boleh lari dari seorang yang bergelar manusia..
haku seorang insan yang tidak pernah lepas daripada perasaan itu..



apa yang menyebabkan perasaan ini timbul dalam diri haku??
ohh god..
ini semua disebabkan cemburu melihat rakan sebaya yang sudah mendirikan rumah tangga & bertunang bagai..!!

tertiba dalam hati terdetik..
bila agaknya giliran haku ye??
lambat or cepat??
hai cik siti jangan difikir sangatlah bila masanya sebab awak tu calon pun tak ada & macam mana pulak nak tahu tarikhnya kan??
hahahha (gelak sorang-sorang)

sebut soal nikah kahwin nie kan??
teringat pulak satu kenyataan yang disebut oleh seseorang yang amat-amat haku hormati..
statement yang berbunyi!

selagi umur belum mencapai 26tahun jangan fikir nak kahwin wahai anakku..
alasan yang diberi bagi menguatkan dan menyakinkan haku untuk pasrah dan tegar dengan statement tue when she says: kahwin awal nanti tak puas enjoy,rasa hidup mewah dulu,pergi melancong sana sini dulu,dah puas bantu mak abah barulah kahwin...
(betul jugak kan??kalau dah kahwin mana ada masa nak enjoy & melancong sana sini  dengan bebas.)
jangan nanti lepas kahwin baru menyesal,sebab tak puas enjoy..


picture sekadar hiasan




bersyukur lah dengan apa yang kita ada sekarang.
jodoh lambat or cepat kan sudah ditentukan oleh nya...
haku bersyukur walaupun haku belum mempunyai seseorang yang special or husband & tunangan..
haku tetap bahagia..
dan disayangi..





thats all
thank for view
lot of lope

7 comments:

lavera said...

huhuhuu..betul tuh...tp kalau jodoh dh sampai ape slhnye kan xperlu tggu umur 26..hehhe.. btw, nice entry ..

SyazZ Rina said...

dh sampai jodoh nnt kahwinlah..sabo yer..belum smpai seru lg..hehe..cari duet byk2 beli banglo beli keta bru kahwin..hehe :))

*oh kak ct xsabo nk kahwin :)

EZAD AMIR said...

selamat pagii....huhu..xkapel pn xpe kalau dh jodoh x ke mna...

LyNdA Aziz said...

wow . jom kahwin . hahaha

poohrist said...

lavera-betul tue aishh nak jugak kalau jodoh awal..hikhik

syaxz rina-bukan setakat nak beli banglo jew,nak beli dgn husband-husband sekali okey tak??

ezad-yahh thats right,jodoh ditangan tuhan kan..hikhik

lynda-jom-jom kahwin,tak sabar nie

Teenager Housemaid said...

wah da tukar header and layout!
*komen yg xde kene mengene dgn entry*
hehehe

poohrist said...

teenager-tak apa..tak salah pun..thank sudi drop here