segmen again

saya suka brcakap

assalammualaikum to all blogger..
entry kali nie dibuat khas apabila seorang rakan yang bernama cik moi telah meng tagkan haku dalam satu entry yang bertajuk...
11 things..

first tengok 11 things tu dah rasa macam blurr jap,
why 11 things ye??bukan 12 things or 140 things..
ala lantak la nak berapa pun kan... yang penting things-thing tue haku buat.. hahah


firstly
wajib letak rules nie

RULES
You must post this rules

  1. - Each person must post 11 things about themselves in their journal
  2. - Answer the questions the tagger set for you in their post
  3. - Create 11 new questions for the people you tagged to answer
  4. - You have to choose 11 people to tag and link them on the post
  5. - Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER
  6. - No tag back
  7. - No stuff in the tagging section about 'YOU ARE TAGGED IF YOU'LL ARE READING THIS YOU LEGITIMATELY' (a.k.a TRUST, REALLY, WILL BE HONESTLY) have to tag 11 people


secondly

sila nyatakan 11 benda tentang diri anda.

okey 11 benda tentang diri haku yang korang perlu & patut + tak patut tahu ialah..
  1. seorang budak perempuan yang mudah tersenyum + ketawa 
  2. percinta alam yang tegar
  3. gilakan music underground
  4. seorang yang simple dalam men- stylekan diri
  5. sukakan aktiviti lasak 
  6. kaki shopping girl
  7. menjadi gila tahkala menghidu bau laksa(nyam nyam)
  8. pink alcholic
  9. mudah rasa sedih tahkala melihat orang yang dalam keadaan sedih.
  10. seorang anak jati perak walaupun my dad from kedah & my mum from penang
  11. perempuan yang open minded + suka berkawan.

thirdly
wajib jawab soalan yang dikemukakan kepada kita oleh peng-tag

ini soalan-soalan nya yang di tagkan kepada haku;-

  • Barang apa yang korang paling sayang?kenapa?
banyak benda yang haku sayang la,tapi kalau yang paling-paling sayang is teddy bear pooh,sebab dia pemberian someone that i love..heheh
  • kalau keluar dating, slalunya suka pergi mna?
tak dating pun..haahah
  • binatang fevret? 
kucing
  • suka make up x?kenapa ye?
makeup suka tapi tengok tempat jugak la,why haku suka makeup ye because makeup make me more confident.
  • apa skin care product yang korang guna?best ke?
skin care tak ada sangat pun + tak best jugak...hehehe
  • masa zaman sekolah dulu ada x kena denda dengan cikgu?best ke?haha
kalau nak cerita pasal kena denda ni memang selalu la kan,maklumlah haku nie ketua kelas paling gangster dulu-dulu,haha
jangan ditanya lah best or tak memang best la kan..hahah
  • warna fevret kalau pilih baju?
pink & brown
  • apa pendapat korang kalau lelaki or perempuan yang suka pau duit gf/bf?
memang kalau pau meng-pau nie best tapi sikap macam nie memang sangat memalukan.bikin malu mak bapak saja!!
  • tempat percutian yang paling best pernah pergi?
singapura
  • dalam sehari, brapa jam masa dihabiskan untuk blogging or facebooking?
tak tentu la but more than 3 hour everyday
  • karakter anda dalam kelas?
pemalu yang tak berapa nak malu lah kowt..hahah


selepas itu..
buat 11 soalan megikut kreativiti anda untuk dijawab oleh friend anda:-
soalan nie wajib korang jawab ye kawan-kawan yang telah haku tag..heheh

  1. apakah nama timbangan anda semasa kecik-kecik?
  2. makanan apakah yang buat anda nak muntah bila first time makan?
  3. tempat paling istimewa yang pernah gf/bf korang bawa korang?
  4. birthday present yang paling mahal yang pernah korang dapat & daripada siapa?
  5. apakah azam tahun  baru korang?and kenapa?
  6. baju paling brended yang pernah korang ada & berapa harganya?
  7. nombor paling korang suka & why?
  8. paling lama korang couple berapa lama?
  9. calon suami/isteri idaman korang?
  10. kalau korang diberi pakej percutian luar negara,agak-agak tempat mana jadi pilihan korang & why? 
  11. antara shell,petronas,esso,yang manakah menjadi pilihan hati korang & kenapa?
lastly
wajib tag kepada 11 teman korang.

budak-budak yang dah kena tag..heheh
kalau rasa nak suka-suka bergembira meh join segmen ini..
thank untuk member-member yang sudi join..
to friend yang dah kena tag..harap jangan marah
heheh

thank for view
lot of lope

7 comments:

EnciK AxixOu said...

td bce xde lg ase nme..hehe..nt ade mase sy buat ea

poohrist said...

@EnciK AxixOu
hahah..
yeke nie baru ade erk?!

mademoiselle liana said...

haha...settle dh...thanks ye

Teenager Housemaid said...

waaa..
thanks tag saya..
nak join.. nanti saya jawab eh...:)))
suka3!

Teenager Housemaid said...

saya dah jawab..muehehe

teenagerhousemaid.blogspot.com/2012/01/segman-11-things.html

poohrist said...

@Teenager Housemaid
thank kita dah baca..

Eina Sakinah said...

aku dah jawab da persoalan hang.. ce tengok, ce tengok http://cdiena.blogspot.com/2012/01/alamak-saya-di-tagged-11-question.html.