bila seorang gadis berbicara

saya suka brcakap

salam kacak to alls blogger..
pagi jumaat yang mulia nie..
lady nak share satu story..
bukanlah story best mana pun tapi agak menarik bagi haku lah..
hahahah
until now bila teringatkan peristiwa tue haku tersenyum sorang-sorang..
walaupun cerita nya agak serius bagi seorang teman nie..Miss P. .(bukan nama sebenar)..
ceritanya berbunyi macam nie!!

baru-baru nie haku adalah bergayut dengan miss P(bukan nama sebenar) nie..
dalam gelak ketawa kitorang berborak boleh pulak dia tertiba serius & tanya lady satu soalan cerpu emas + diamond nie..
soalanya berbunyi macam nie.....
boleh tak kau(lady) bersama(couple) dengan encik.F..
perhh...
terdiam + blurr terus haku bila miss P cakap macam tue!!

siapakah encik F ini??..

  • seorang lelaki yang sangat kacak + bergaya( boleh dikatakan perfect & lelaki idaman setiap gadis)
  • seorang lelaki yang bekerjaya & berpelajaran tinggi
  • seorang lelaki yang sangat sopan + baik hati(sumpah tak tipu sebab lady kenal dia dari zaman sekolah lagi)
encik F merupakan exboyfriend kepada miss P.
miss P sudah menpunyai pegarang jantung yang bakal menjadi teman halal tak lama lagi...

sambung cerita atas...
sejenak haku terdiam,
then haku dengan perasaan blurr pun tanya kat miss P 
kenapa kau nak haku bersama dengan encik F.??

miss P say: (dengan nada yang sedih) sebab haku taknak dia bersama perempuan lain..jika dia bersama kau(lady) haku boleh terima,lagipun dia(encik F) sangat baik & haku tak sanggup lepaskan dia untuk wanita lain..
lady say: kau gila kew..haku dengan dia(encik F) dah lama kenal haku dah anggap dia macam abang haku sendiri..memang dia lelaki yang baik haku tak nafikan..tapi haku dengan dia tak akan & tak mungkin akan ada perasaan...!!
miss P say: hurmmm (sedih)
lady say: sudah lah kalau ada jodoh adalah..kau jangan risau ok?! kau pun sekarang dah bahagiakan??jangan sebab dia(encik F) kau dengan encik tunang bercerai berai pulak ye..
miss P say:haku tahu..
lady say: sudah lah lupakan pasal dia..yang penting kau dengan encik tunang jew sekarang nie..

itu lah serba sikit cerita yang tak seberapa dari haku..
maaf kawan..
cinta, perasaan and hati tidak boleh dipaksa..
kalau ada jodoh..
walau benci mana pun kita dekat seseorang tue dia tetap akan menjadi jodoh kita..
hope kau faham ye...
haku berterima kasih dekat kau..
sebab kau kawan terbaik haku..

thats all
thank for view
lot of lope




8 comments:

PeJuAnG CinTa said...

wa.. wujud rupenyer kisah yg mcm ni.. terharu*

poohrist said...

@PeJuAnG CinTa
kita pun rasa sangat terharu..sebab ada kawan yang macam dia..

Hilmi Razali said...

bila seorang lelaki berbicara ade x? hahaha anyway nice entry lah :)

poohrist said...

@Hilmi Razali
apa kata bila lelaki berbicara hilmi yang buat..nak??
hehehe

NHMS said...

wahh.. amik jelaa encik F.
perfect gituu.. hehe

poohrist said...

@NHMS

walaupun perfect tapi perasaan kan tak boleh dipaksa..
hahaha
kalau ada jodoh macam nak jugak..hehehh(gatai jap)

LyNdA Aziz said...

perghhhh ! macam cinta novel nie wei .
mana taw kalau hang terima cinta en F tuh maybe hang bahagia sampai akhir hayat ! waaaaa ! hahaha

poohrist said...

@LyNdA Aziz

lynda agak-agak kalau haku buat filem laku tak macam ombak rindu..
hhahahaa
bebe kalau semudah tu haku pun nak taw...
:(