mertua idaman kalbu

assalammualaikum.
salam isnin salam satu malaysia.

terus kepada entry asal sebab malas nak merepek meraban,macam lipan kena panah petir,semak perut bila baca!
sebut pasal nikah kahwin nie,bukan senang right?
banyak benda kita kena ready & prepare,
& banyak jugak kemungkinan yang kita harus fikir mungkin terjadi,
kemungkinan itu satu hal lah,
 nak jaga hati mertua pulak satu hal kan!


kalau dapat mertua yang macam nyonya mansoor dalam filem Ibu mertuaku(siapa yang tak tahu & tak pernah tengok cerita nie boleh digelar buta industri perfileman la) tue macam mana??!
haru biru hidup kowt..
sentiasa hidup dalam kekejaman ibu mertua..oh tidak!! tak sanggup haku..
but ada lagi kew mertua yang layan menantu nya macam nie ye??


haku rasa zaman sekarang dah tak ada mertua yang kejam,
because orang sekarang kan educated,bepelajaran tinggi gitu
 silap-silap haribulan ibu mertua kita lagi educated dari kita kan??hihihi

sila berbahagia lah wahai pasangan yang hidup dengan mertua yang sangat memahami & penyayang nie.
tambah-tambah kalau jadi menantu tunggal or menantu sulung..
wow bahagianya hidup!!
mertua ambil berat gila terhadap kita,
layan menantu bagaikan layan anaknya sendiri..
sayang menantu lebih dari sayang anaknya.
oh that person anda orang yang paling bertuah & beruntung
mertua yang begitu adalah idaman setiap menantu.

semua pasangan inginkan kebahagiaan right?
so kalau dapat ibu mertua kejam boleh ke bahagia??
tepuk dada tanya selera..!
kalau tak ada selera boleh la tanya jiran or adik anda yang lebih berselera dari anda

semasa majlis pertunangan 2tahun sebelum sah menjadi kakak iparku

~kreadit to my mother because you are the best mother-in-law
~to sister-in-law you are lucky person  because she really love you & take care of you
~my first niece is coming.

that all
thank for view 
lot of lope

4 comments:

LyNdA Aziz said...

dah nak dapat anak buah yerrr !

poohrist said...

iye..
tak sabar kowt..
hihihihi

Miziey said...

Untunglaa ur sistah-in-law. Hihi. Btw, congrats! jd makcik lah lepas nii.
;D

poohrist said...

miziey-yah makcik makcik tak sabor nie..